Grassalkovich SE - Akrobatikus Torna VB

Edzéseink

A Grassalkovich SE edzések helyszíne:

2100 Gödöllő Batthyány u. 32.

Damjanich János Általános Iskola tornaterme
 

Edzések ideje: 

Hétfő - Szerda - Péntek 16:05 - 17:00

 

Akrobatikus Torna VB


Grassalkovich SE  - Akrobatikus Torna VB

Idén az akrobatikus torna világbajnokságot Belgiumban rendezték meg. A korosztályos világbajnokságra 2018. április 8-10. között került sor. A rendezvény nagyságára jellemző, hogy öt kontinens 37 országából 700 versenyző vett részt rajta.


 

A gödöllői Grassalkovich SE két egysége is kiharcolta a részvételi jogot:  12-18-as korosztályban a Méder Boróka – Szabó Csilla – Lőrincz Boglárka leány hármas és a 13-19-es kategóriában a Trézsi Richárd – Kőhler Csaba fiú páros. Magyarországról egyedül a Grassalkovich SE tudott két egységet is indítani és összesen öt magyar egységért szurkolhattunk az eseményen. Edzők és versenyzők nagyon sokat dolgoztak azért, hogy ez a két csapat talajra léphessen a világbajnokságon.

Az antwerpeni világbajnokságon az egyik nap a statikus másik nap pedig a dinamikus gyakorlatukat mutatták be a versenyzők. A statikus gyakorlatban az erő, az egyensúly van a középpontban, gúlák, kézenállás, emelések szerepelnek benne. A dinamikus gyakorlatban szaltók, ugrások szerepelnek. Nagyon látványos, lenyűgöző gyakorlatok ezek. A gödöllői közönség a Grassalkovich Kupán (novemberben),  a Grassalkovich SE éves bemutatóján és a Nőnapi Kosár című városi műsorban is találkozhatott már versenyzőinkkel.

Az elvárások a két egység számára azonosak voltak: nagyobb hiba nélkül bemutatni a gyakorlatot. Ennek mindkét egység maradéktalanul eleget is tett. A csodás helyszín, a pontos lebonyolítás, a kiemelt médiajelenlét inkább segítette a versenyzőinket, élvezték a fellépést. Nagyon elégedettek vagyunk a részvétellel, de a munkát folytatni kell, jövőre Európa bajnokságra készülünk. Célunk, hogy a magyar akrobatikus tornasport elismertsége növekedjen a világban.

 

Szerző: Kőhler Ákos

Ossza meg!

Vissza: Grassalkovich SE hírek
címkék: akrobatikus torna, verseny

Kommentek


AKROBATIKUS TORNA

Egy dinamikusan fejlődő sportágat fogok bemutatni, melynek a személyiséget pozitívan formáló hatásához kétség sem férhet.

 

"A sport eszközével lehetséges a felnövekvő embert szolgálni és hozzásegíteni ahhoz, hogy megtalálja önmagát.”

SPORTAKROBATIKA Gödöllőn

A Grassalkovich SE 2003 decembere óta működik hivatalosan. Hatékony, kitartó, szorgalmas munkával kiemelkedő eredményeket értek el egyesületünk versenyzői az elmúlt években.

 

Az akrobatikus torna gödöllői története >

Éremeső Érden

Éremeső Érden


Az idei tanév első akrobatikus torna versenyére Érden került sor, 2019. október 12-én. A Grassalkovich SE indította a legtöbb sportolót, összesen tíz egységet, 26 versenyzőt. Nagyon jó hangulatú, pörgős versenyen vehettünk részt,...

Acro Cup 2019

Acro Cup 2019


A 3. Budapest International Acro Cup-ot a Magyar Torna Szövetség Akrobatikus Torna szakág rendezésében 2019. szeptember 28-29-én rendezték meg.

A Grassalkovich SE 2017. évi beszámolóját itt etkintheti meg »
 

Adatkezelési Szabályzat   –    Adatkezelési tájékoztató


Grassalkovich SE  Gödöllő, Batthyány u. 32.  Telefon: 06/20 9511-072