3. Cup & Competition Cesenatico 2017 (Olasz Nemzetközi Verseny)

Edzéseink

A Grassalkovich SE edzések helyszíne:

2100 Gödöllő Batthyány u. 32.

Damjanich János Általános Iskola tornaterme
 

Edzések ideje: 

Hétfő - Szerda - Péntek 16:05 - 17:00

 

3. Cup & Competition Cesenatico 2017 (Olasz Nemzetközi Verseny)


Olasz Nemzetközi Verseny

A versenyt 2017. április 13 – 16. között rendezték Olaszországban, Cesenaticoban. Az első két nap edzőtáborozás volt, míg szombat és vasárnap a selejtezők és a döntők kerültek sorra.


Sajnos a szervezőktől semmilyen programot nem kaptunk, amihez igazodhattunk volna. Mindig csak a következő esemény időpontjára kaptunk információt. Ez a rész színvonaltalan volt. A helyszín viszont pazar. A szállás, az étkezés és a tréning helyszíne egy 200 méteres körön belül (megfelelő, bár sok tésztával) volt és a tenger sem volt ennél messzebb a szállásunktól. A versenyt kb. 15 km-rel odébb rendezték meg egy hatalmas csarnokban.

A versenyen 10 ország vett részt és kb. 350 versenyző lépett talajra. Voltak minőséget képviselő egységek Izraelből, Bulgáriából és Olaszországból is. Emellett viszont néhány egységnél elfordultam a dobás közben, hogy ne lássam az érkezést (esetleges esést). Az esemény egyben olasz bajnokság is volt. A verseny hangulata fantasztikus volt! Néha azt éreztem, mintha egy futball stadionban lennék, úgy őrjöngött a publikum (és nem csak az olasz egységeknél).

 

A Grassalkovich SE két egységgel indult a versenyen: 12-18 F2 és 12-18 L3

 

Vittünk egy delegáció vezetőt, egy bírót egy edzőt, valamint még egy fő kísérőt.

 

Az egységeket a rutinszerzés céljával vittük el erre a versenyre, hogy szokják a nemzetközi légkört. A hármasnak ebben a korosztályban ez volt a bemutatkozása, míg a fiúk ősszel kerültek össze és azóta építjük fel őket erre a korosztályra, illetve követelményszintre.

 

Leány hármas – Szombat

 

A leány hármas (Darabont Júlia – Zamecz Kitty – Lőrincz Boglárka) statikával kezdett. A lányok meg voltak illetődve, az első elemet (elizgulták az első kísérletet) ismételték és időhibával mutatták be. A többi elem szépen állt, az egyéni elemekkel egy esetben volt gond, de a koreográfia nem élt, nem ment át a bírói oldalra. Kár volt a hibáért, ami 0,5 technikai levonást eredményezett egyből. Egy, kb. 24,5 pontos gyakit rontottunk el.

Pontok:                Technika                            Művészi              D             P             Végpontszám

                               7,8 7,7 6,9 7,6                   7,3 7,2 7,5 7,7   0,50        1,2          22,00

A dinamikára felszívták magukat a lányok (ez már este hat körül zajlott és egy korrekt gyakorlatot mutattak be. Technikailag még lehet itt ott javítani (az előre szuplé volt problémás) az elemeken és főleg az érkezéseken, de ez a gyakorlat nekem sokkal intenzívebb volt, itt láthatóan jól érezték magukat a lányok is. Az egyéni ugrásokat még csiszolni kell. Ez a gyaki 85%-ra sikerült. Ebben a pillanatban ennél jobban nem nagyon tudtuk volna bemutatni.

Pontok:                Technika                            Művészi              D             P             Végpontszám

                               8,3 7,9 7,8 8,4                   7,5 7,9 7,7 7,0   0,66        0             24,46

 

Leány hármas – Vasárnap

 

A leány hármasunk délelőtt edzett, mivel csak du. volt szereplése. Az edzés jól sikerült, a koreográfiát többször átvettük az edzőteremben. Ebéd után mentünk át a verseny helyszínére. A lányok jól bemelegítettek, de a gyakorlat nagyon rosszul sikerült, bár szépen indult. A dupla jó volt és az egyéni ugrásokkal sem volt nagy gond. A két alsós gúla ledőlt, így utána az átmenet is kimaradt. Ezzel viszont hiányzott a három db kitartás, mint speciális követelmény. Ettől szétestünk kissé, majd egy rutin érkezésből leejtették a lányok a felsőt a hátára 1,0 pontért. Szóval a gyakorlat rémálomszerűvé vált. A pontok ennek megfelelően alakultak is. Ebből a gyakiból tanulni kell, de ilyet többet nem szeretnék látni, mint edző

Pontok:                Technika                            Művészi              D             P             Végpontszám

                               7,1 6,8 6,4 7,1                   7,0 6,9 7,1 6,9   0,51        1,9          19,46

Összesített pontszám: 4 hely és 65,92 pont

 

 

Fiú páros – Szombat

 

A fiú páros (Trézsi Richárd – Kőhler Csaba) dinamikával kezdett. A fiúk is visszafogottan kezdtek. Most csináltak edző nélkül először duplát gyakiban. A társas elemekkel viszonylag kevés gond volt, a tartáshibák viszont sok levonást eredményeztek. Az egyéni ugrásokat még javítani kell, az érkezések pontatlanok voltak. ttek el, ami biztató volt. A koreográfia viszont nem élt. és időhibával mutatták be. A többi elem szépen állt, az egyéni elemekkel egy esetben volt gond, de a koreográfia nem élt, nem ment át a bírói oldalra. Kár volt a hibáért, ami 0,5 technikai levonást eredményezett egyből. Ez a gyaki kb. 70%-ra sikeredett pillanatnyi tudásunkhoz képest.

Pontok:                Technika                            Művészi              D             P             Végpontszám

                               7,0 7,0 7,1 8,0                   7,1 7,8 7,5 6,8   0,67        0,3          21,77

A statikára megnyugodtak a fiúk és egy megfelelő gyakorlatot prezentáltak a szőnyegen (érdekesség, hogy a melegítő talaj és a versenytalaj burkolata más volt, ami a lecsúszásnál gondot generált a gyakiban), bár a rutin még hiányzott a spárga lecsúszásnál. Időhibájuk nem volt, az előadásmód rendben volt, az ülőtartásban a láb helyzete volt rossz és a térd többször is hajlott. A tudásszintjüknek megfelelő gyakit láthattunk tőlük, kb 75%-ra teljesítettek.

Pontok:                Technika                            Művészi              D             P             Végpontszám

                               7,5 7,6 7,0 7,2                   8,2 7,5 7,8 7,2   0,73        0             23,08

 

Fiú páros – Vasárnap

 

A fiúk a lányokhoz hasonlóan délelőtt edzettek, mivel csak du. volt szereplés. Az edzés jól sikerült, a koreográfiát többször átvettük az edzőteremben. Ebéd után mentünk át a verseny helyszínére, ahol szembesültem azzal, hogy itt-ott változtatni kell. A fiúkat ez nem zavarta meg, az átalakított gyakorlatot egészen jól megcsinálták, bár nagyon későn kerültek sorra. Önmagukhoz képest megint jól teljesítettek, bár a koreográfia most nem tűnt olyan jónak. Szerintem nagyjából 75%-os teljesítményt nyújtottak a fiúk.

Pontok:                Technika                            Művészi              D             P             Végpontszám

                               7,2 7,2 7,4 7,6                   7,4 7,8 7,5 7,4   0,75        0             22,80

Összesített pontszám: 1. hely és 67,65 pont

 

A verseny jó felkészülés lehet jövőre is a nemzetközi porondra igyekvő egységeknek.

 

Szerző: Kőhler Ákos edző

Ossza meg!

Vissza: Grassalkovich SE hírek
címkék: akrobatikus torna, verseny

Kommentek


AKROBATIKUS TORNA

Egy dinamikusan fejlődő sportágat fogok bemutatni, melynek a személyiséget pozitívan formáló hatásához kétség sem férhet.

 

"A sport eszközével lehetséges a felnövekvő embert szolgálni és hozzásegíteni ahhoz, hogy megtalálja önmagát.”

SPORTAKROBATIKA Gödöllőn

A Grassalkovich SE 2003 decembere óta működik hivatalosan. Hatékony, kitartó, szorgalmas munkával kiemelkedő eredményeket értek el egyesületünk versenyzői az elmúlt években.

 

Az akrobatikus torna gödöllői története >

Éremeső Érden

Éremeső Érden


Az idei tanév első akrobatikus torna versenyére Érden került sor, 2019. október 12-én. A Grassalkovich SE indította a legtöbb sportolót, összesen tíz egységet, 26 versenyzőt. Nagyon jó hangulatú, pörgős versenyen vehettünk részt,...

Acro Cup 2019

Acro Cup 2019


A 3. Budapest International Acro Cup-ot a Magyar Torna Szövetség Akrobatikus Torna szakág rendezésében 2019. szeptember 28-29-én rendezték meg.

A Grassalkovich SE 2017. évi beszámolóját itt etkintheti meg »
 

Adatkezelési Szabályzat   –    Adatkezelési tájékoztató


Grassalkovich SE  Gödöllő, Batthyány u. 32.  Telefon: 06/20 9511-072